Bushnell


Tot 1917 verhuurde de familie Bushnell – John Henry Bushnell met z’n twee broers en hun vader – bij de brug van Richmond-on-Thames boten, punts, skiffs, dinghies and other boats. Dat deden ze vanuit de bogen waar nu de werkplaats van botenbouwer Mark Edwards en zijn buren zijn.

In dat jaar kocht John Henry (1885-1970) een werf in Wargrave, een stuk verder stroomopwaarts aan de Thames, tussen Henley-on-Thames en Reading. Vanaf 1918 mochten ze zich Hofleverancier (Royal Warrant) noemen.

In de jaren 1920 schakelde hij over op gemotoriseerde boten.


Bert Bushnell

De zonen Leonard en Bert van John Henry hebben de werf voortgezet. Bert (1921-2010) was een zeer getalenteerde roeier, maar als zoon van een botenbouwer werd hij niet beschouwd als een amateur. Om zijn amateurstatus veilig te stellen trad hij in 1939 uit dienst van zijn vader en ging in de oorlog aan de slag als technicus bij scheepsmotorenbouwer Thornycroft.
Na de oorlog ging Bert weer roeien en won in 1948 op de Olympische Spelen samen met Dickie Burnell goud in de dubbeltwee.
Hun verhaal is in 2012 verfilmd in Bert and Dickie, ook bekend als Going for gold:


Bushnells Marine Services

In 1951 stopte Bert met roeien en begon een eigen botenverhuur en jachthaven. Tot op heden exploiteert de familie Bushnell in Wargrave Bushnells Marine Services, een jachthaven voor motorboten.


Wat

  • Botenbouwer
  • In Richmond-on-Thames
  • Vanaf 1917
  • Nu een marina

Bouwer van:


Bert Bushnell
De film uit 2012