Na de Museumweek


De bouw gaat voort

Tijdens de museumweek zijn wij gewoon doorgegaan met onderzoek. Soms worden ons mooie verhalen aangereikt, soms ontdekken we ze zelf. Het Roeimuseum is nog lang niet compleet, maar welk museum is nou ooit compleet?

Er worden ons al complete boten aangeboden – doe dat vooral, dan onderzoeken wij of de boten het bewaren waard zijn. En als dat zo is, dan proberen we er iets voor te regelen. Maar de kern is voorlopig het digitale museum. Hieronder vier nieuwe aanwinsten.


‘Trou moet blijcken’

In 1893 won Nereus de Varsity. De vier die die prestatie leverde staat fraai op de foto. Eymert van Manen schreef er een tekst bij.

-> Naar Nereus, 1893


Ook Marten Toonder

Ook in de strips van Tom Poes komen skiffs voor. Eén keer maar, maar toch…

-> Naar Tom Poes en Heer Bommel

© Toonder Compagnie

Bossche Roeivereeniging

Verenigingen komen en gaan. Zo was in Den Bosch al in 1890 een roeivereniging. Een van de oprichters was een kleurrijke Bosschenaar. Qua roeien stelde de club weinig voor, lijkt het.

-> Naar Den Bosch


Het Galjoen

In het aprilnummer van Roei!, het blad voor alle roeiers, wordt aandacht besteed aan Het Galjoen. Maar wie ontwierp bouwde nou toch dat monumentale botenhuis(je)?

-> Naar Het Galjoen

Vertel het verder!

Het museum is in opbouw, heb je iets leuks dat er naar jouw mening in moet, neem dan vooral contact met ons op via het@roeimuseum.nl.